miercuri, 22 aprilie 2015

Recenzie: Cele noua vieti ale lui Chloe King - Cartea Întâi: Caderea de Liz Braswell



Titlu: Cele noua vieti ale lui Chloe King -Cartea Intai: Caderea

Autor: Liz Braswell

Numar de pagini: 286

An aparitie: 2011

Editura: Leda







Descriere:

”Chloe King este o fata obisnuita. Merge la scoala, isi face temele, mai trage uneori chiulul de la ore, se cearta cu mama ei - si se indragosteste de un baiat...sau doi.

Dar, inainte de a implini saisprezece ani, descopera ca i se intampla multe lucruri ciudate; ii cresc gheare de pisica, vede perfect pe intuneric, devine tot mai agila, iar cand cade din cel mai inalt turn din San Francisco moare, dupa care invie.

Pe masura ce afla adevarul despre originile ei, totul devine o lupta pentru supravietuire. Din fericire pentru Chloe, ea mai are inca opt vieti. Dar oare ii vor fi suficiente?”


Heeei dragilor ! Ce mai faceti ? ;)

   Eu astazi am terminat de citit „Cele noua vieti ale lui Chloe King” de Liz Braswell si am zis sa scriu si o recenzie pentru voi.
   Cartea incepe cum nu se poate mai normal, o adolescenta care chiuleste alaturi de prietenii ei cu ocazia aniversarii de saisprezece ani, dar atunci cand Chloe cade dintr-un turn, o cadere care oricarui om normal i-ar fi adus moartea, dar dupa care ea se alege doar cu cateva zgarieturi, primele semne de intrebare incep sa apara in mintea adolescentei. Dintr-o data, din adolescenta timida care isi petrecea timpul doar cu cei doi prieteni ai sai si care nu mai avusese nici macar un iubit pana acel moment, Chloe se transforma intr-o fata sociabila care reuseste sa aiba nu un iubit, ci doi. Care alearga si face salturi ca o adevarata atleta, care dintr-odata parca avea  o viata secreta pe care nici ea nu o intelegea in totalitate. Viata lui Chloe pur si simplu se schimba radical, discutiile contradictorii cu mama ei devin o banalitate, ghearele ii apar si ii dispar ca si cum le-ar fi avut dintotdeauna, luptele cu straini ciudati in miez de noapte devin ceva normal, sariturile de pe cladiri sunt ca o joaca pentru ea. Atatea secrete si nimeni caruia sa le poata povesti. Chloe se simte atat de singura pana intr-o zi cand realizeaza in miezul unei lupte pe viata si pe moarte ca va avea un sprijin important intr-o persoana la care nu se astepta.

   Mi-a placut foarte de mult de Chloe, desi situatia pur si simplu o depasea, viata ii era in pericol si nu avea pe nimeni care sa o ajute, ea a facut fata destul de bine situatiei. Ideea carti mi se pare super, este prima carte pe care o citesc cu o fata care devine, sa zic asa, jumatate pisica jumate om, si chiar m-a captivat. Am citit-o destul de repede.

Este o lectura destul de usoara, insa foarte interesanta, abia astept sa citesc partea a doua. Chiar v-o recomand.

Citate:

"- A fost cam, stiu ca pare o tampenie, un cliseu desavarsit, dar a fost de parca ai putea sa-ti dai seama ca moartea e la un fir de par de noi. Sa spui ce ai de spus cat inca mai poti, stii? Ca poate n-o sa mai ai ocazia niciodata, turui Amy, dupa care se opri sa-si traga rasuflarea."

"El se inrosi si-si trecu o mana prin par, iar o suvita rebela ii cazu pe frunte, stil Superman. Cu ochelari si un serviciu pe timp de zi, ar iesi din el un Superman destul de acceptabil."

"-El e... un altfel de 'cel mai bun prieten', banuiesc, zise Chloe. E mereu prezent ,e unul cu care poti sa stai la televizor ore intregi fara sa schimbi o vorba, si asta e bine. Sau sa stai in tribuna si sa faci bascalie de sportivi. Iar cateodata se deschide un pic, si nu are probleme daca e sa considere ca anumite lucruri sunt frumoase, cum ar fi arta sau natura, sau altele."

"Viata iti este in primejdie. Ai grija cu cine te insotesti. Fii pregatita..si gata de fuga. Ordinul A Zecea Lama stie cine esti..."

"Cu astfel de prietene, cine mai are nevoie de asasini aruncatori de cutite?"

Nota:





See you soon,

            Andreea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu